L.O.T.U.S.

 

 

Ik beheer meer dan genoeg gediplomeerde Kennis en -vaardigheden om op onder andere een examen Eerste Hulp een slachtoffer uit te beelden. Ieder jaar voldoe ik aan mijn herhalingslessen en voldoe aan mijn competentie testen. Deze scholing volg ik bij LOTUS-kring Volendam. 

 


Als LOTUS slachtoffer beeld ik een ongevalslachtoffer in natuurgetrouwe situatie uit. Een LOTUS slachtoffer speelt een belangrijke rol in het Eerste Hulp / BHV onderwijs, bij de Examens, Herhalingen maar ook bij Grootschalige oefeningen voor bijvoorbeeld de GHOR of andere rampen en Terroristische oefeningen.

 

Eerste Hulp is niet iets wat alleen geleerd kan worden uit een boekje. Eerste Hulp verlenen is actief handelen. Vandaar dat de rol van een lotusslachtoffer zo belangrijk is bij het examen. Een Lotusslachtoffer beeldt tijdens het examen zo natuurgetrouw mogelijk uit dat hij of zij een ongevalsslachtoffer is.

Bij het Eerste Hulp examen wordt de kandidaat geacht om op de juiste manier Eerste Hulp te kunnen verlenen. Door te ‘oefenen’ op een lotusslachtoffer is te zien of iemand over de aangeleerde eerstehulpvaardigheden beschikt. Dat is ook de reden dat Het Oranje Kruis de aanwezigheid van lotusslachtoffers verplicht stelt tijdens het examen voor het Diploma Eerste Hulp.